Hulp bij styling?

We geven je graag kleding en styling advies. Heb je bijvoorbeeld kledingstukken in de kast die je maar niet kan matchen met je eigen stijl? Neem ze mee. We helpen je graag met stijladvies en combinatietips! Alle seizoenstips van deze pagina versturen we ook in onze nieuwsbrief.

"Style is a way to say who you are without having to speak."

Rachel Zoe

Welk figuurtype ben jij?

Elke vrouw is uniek. Of het nu een figuur van een zandloper, appel, peer of zuil is,
het zijn allemaal verschillende vormen die je als vrouw kan hebben.
Hieronder een aantal tips om te bepalen wat voor jouw figuur belangrijk is.
Benadruk je sterke punten en verdoezel je iets mindere punten.

De Peer

De dames met het figuurtype peer hebben smalle schouders, brede heupen en stevige bovenbenen. Je heupen zijn breder dan je schouders, daarom is het handig om met schoudervullingen te werken in je blazers en blouses. Je richt zo de aandacht meer naar je bovenlichaam. Drukke prints voor het bovenlichaam zijn daarom ook heel goed voor de peer. De onderkant lekker rustig houden door een uni broek met een paar mooie hakken voor langere en slanke benen!

De Appel

Heb jij een appelfiguur? Dan heb je een rond figuur met buikje en slanke benen. Probeer dus niet te veel nadruk te leggen op je buik door ruimvallende (A-lijn) blouses en tops te dragen. Leg vooral wel de nadruk op je prachtige slanke benen met als het even kan een paar geweldige hakken!

De Zandloper

Als je  gezegend bent met een zandloperfiguur, dan zijn je schouders en heupen even breed en is de taille slanker. Je kunt daarom het beste de taille accentueren. Zo komt je figuur goed tot zijn recht. Mooi meegenomen is dat de zandloper een figuurtype is die praktisch alles kan dragen.

De Zuil

Als je een zuil (rechthoek) bent als figuurtype, dan zijn je schouders, taille en heupen even breed. Vaak heb je slanke billen en benen. Om meer rondingen te creëren is het handig om te werken met een ceintuur, drukke prints en ruches, kortom vrouwelijke kleding. Tip voor dit type : leg het accent ook eens op je benen door een gestreepte pantalon of pak te dragen … én niet te vergeten een paar mooie hakken.